text
VU 2024VU2 2024
Greve Atletik havde 3 atleter med til Världsungdomsspelen i Gøteborg, Daniel Nielsen, Christian Andersson og Tobias Andersson, sammen med 2 trænere, Søren og Thomas og heppere i form af Daniels famile og et par venner. Stævnet er over 3 dage fra fredag til Søndag.

Om fredagen havde vi kun en deltager med, og det var Daniel. Daniel sprang længde i gruppen D15, og det gjorde han rigtig godt. Om formiddagen skulle de 64 deltager forsøge at springe over 5.80 m, for at gå i finalen, eller blive de imellem de 12 bedste. Daniel behøvede kun et spring, da han kom ud på 6.12 m., og dermed var sikker på at gå i finalen. 3 timer efter, så var der finale, hvor alle 12 så startede fra 0. Daniel lagde ud med at sætte pr i første spring med et flot spring på 6.48 m. Hans tidligere pr var 6.40 m, så super start. Daniel overtrådte 2. spring, og fik fine 6.35 i 3. spring, og han gik i finalen, som nr. 1, men i et virkelig tæt konkurrence. I 4. forsøg kiksede tilløbet og han fik kun 5.03 m, men i 5. forsøg sprang Daniel så virkelig flotte 6.59 m, som også blev hans længste spring, da han sprang 6.43 m i sidste spring. Desværre for Daniel sprang de andre også langt, og han endte på en flot 3. plads, men efter en meget flot konkurrence, hvor han fik 3 spring over sin gamle pr.

Lørdag så skulle alle 3 atleter så deltage. De skulle løbe 100m. Christian Andersson løb først. Han løb sig i finalen med en fin tid på 10.94 sek., og 5. bedste tid. Christian viste igen, at løber fast under 11 sek. Tobias Andersson og Daniel skulle så løbe i senior gruppen. Tobias fik først en rigtig god start, men desværre var der en anden som tyvstartet, så løbet blev skudt tilbage. Start nr. 2 var ikke lige så god, men Tobias kom fint til sidst i løbet og løb sig i B-finalen med tiden 11.15 sek. Daniel løb i heatet efter. Han fik et fint løb og løb 11.51 sek., og gik forventelig ikke i A eller B-finalen, men han skulle også løbe 80m i hans egen aldersgruppe. Der løb Daniel, kort tid efter hans 100m hurtigt med tiden 9,36 sek., og gik i finalen med næstbedste tid. Kun 1/100 fra den hurtigste. I finalerne løb Christian så først. Han fik igen et godt løb, og et lidt hurtigere løb end i indledende. Da han løb 10.90 sek., og det rakte til en 6. plads i et meget tæt heat, hvor kun 2/10 skilte nr. 1 fra nr. 7. Tobias skulle så løbe B-finale. Han fik en ok start og følte også han løb et fornuftigt løb, men tiden var desværre lidt langsommere end indledende 11.17 sek., men mon ikke Tobias igen kommer under de 11 sek. her i efteråret. Så var det tid til Daniels finale på 80m med 3 fra Qatar, 2 fra Norge, En fra Sverige og Daniel fra Danmark. Daniel fik ikke en god start, men fik løbet sig rigtig godt op, og endte på en 3. plads, men præcis samme tid som i indledende nemlig 9.36 sek. slået af 2 løbere fra Qatar. Men igen en flot præstation af Daniel. Daniel skulle også have sprunget 3-spring, men her valgte vi at trække ham, da han havde fået lidt ondt i hoften.

Søndag skulle vi have haft 2 mand i ilden Christian og Tobias, men Christian var desværre spændt op i den ene læg, så ham måtte vi trække fra 200m, som han skulle have løbet. Tobias skulle først kaste diskos. Det gjorde han rigtig udmærket. Efter 3 fornuftige forsøg, så fik Tobias diskossen ud på 38.77 m i 4. forsøg. Sluttede også af med 2 gode forsøg, men hans 4. forsøg blev hans bedste, og Tobias var meget tæt på en 3. plads. Tobias sluttede så af med at løbe en 200m. Det blev til hans næstbedste tid i år med tiden 22.65 sek.

Det var en super tur, og tak til de aktive for gode resultater og tak til Søren og Daniels familie for en hyggelig tur.