text
Mens mange af jer forhåbentlig nyder sommerferie, eller snart skal have det, så er der gang i diverse mesterskaber her i ferie perioden, og 4 af vores atleter er blevet udtaget til 3 forskellige mesterskaber.
Den første er taget afsted i dag. Det er Tobias Andersson, som er udtaget til U23 EM i Espoo i Finland, som en af de 16 atleter, som skal repræsenter Danmark her fra den 13-16 juli. Tobias er udtaget til det 4x100m hold som Danmark, stiller for Herrerne til U23 Europa Mesterskaberne. Tobias er udtaget sammen med 4 andre atleter, som udgør truppen på 4x100m, og en person er desværre reserve. Holdet skal løbe nu på lørdag den 15. juli indledende heat, og vi må håbe, at Tobias får lov at løbe på holdet, og at de løber stærkt nok til at gå videre. Faktisk kunne vi have haft en atlet mere med til U23 EM. Ida Boe Rasmussen havde klaret kravet til at komme med, men en brækket arm, satte desværre en stopper for det.

Den 22-23. juli afholdes de Nordiske Mesterskaber U20 på selveste Bislett Stadion i Oslo i Norge. Her har Greve Atletik 2 atleter med. Det er tvillingerne Frederik og Emil Degn Pedersen, som også har haft en super god sæson indtil nu. Frederik er udtaget i hammerkast, hvor han i år har kastet flotte 62,54 m og i år blev en flot nr. 4 til Senior DM. Emil er udtaget i diskoskast, hvor han i år har kastet over 50 m, nemlig 50,59 m, og Emil fik også en super flot 5. plads til Senior DM i år. Det bliver virkelig spændende og følge de 2 drenge i Norge, og forhåbentlig kaster de begge op til eller over deres pr. Begge drenge skal i konkurrence søndag den 23. juli.

Den sidste Greve Atlet, som er udtaget er Christian Andersson, som er udtaget på 100m og på 1000m stafetholdet, som skal konkurrere til EYOF U18 i Maribor i Slovenien. EYOF står for European Youth Olympic Festival eller også kaldet ungdoms OL. Der skal i alt 39 atleter, trænere og ledere med på turen og Christian er udtaget sammen med 25 andre atleter, som skal konkurrere i forskellige idrætsgrene. De 12 af atleterne skal konkurrere i atletik. Holdet tager afsted den 22. juli og konkurrencerne starter den 23. juli men atletik starter først den 24. juli, og her skal Christian løbe indledende heat på 100m, og hvis han går videre Semifinale og måske finale dagen efter den 25. juli. 1000m stafet skal de løbe på indledende den 28. juli og forhåbentlig finale den 29. juli. Det bliver en fantastisk oplevelse for Christian, da EYOf er noget helt specielt med åbningsceremoni og afslutningsceremoni, og en helt speciel OL stemning.

Det bliver spændende at følge de 4 atleter til deres mesterskaber, og vi ønsker dem alt held og lykke, og håber det gør det fantastisk.