text
 DM senior 2023 FætreneEmil og Frederik NM 2023
DM senior i atletik blev igen i år afholdt sammen med DM ugen i Aalborg. Greve Atletik have 7 deltagere med i år. Vi kunne faktisk have haft flere med, men skader hos Ida Boe Rasmussen og Frankly Dadey, gjorde at de ikke kunne deltage i år. Til gengæld så havde vi 3 debutanter med, og vores atleter viste sig igen rigtig flot frem til stævnet.
Første mand i ilden om lørdagen var Frederik Degn Pedersen. Han skulle prøve kræfter med en 7,26 kg. hammer. Normalt kaster Frederik med en 6 kg. hammer, men som senior så er den lidt tungere. Det så ikke ud til at genere Frederik, der lagde ud med ny pr i første kast med 54,61 m, og den forbedrede han så i anden kast til flotte 56,02 m. Det var desværre lige uden for medaljerne, da Frederik kun var 86 cm fra en bronze medajle, men en utrolig flot debut til et senior mesterskab med en 4 plads, må siges at være mere en godkendt.
For dem som så DM Atletik i TV, så var det tid til Andersson Klanen eller Andersson Dynastiet, som blev nævnt et par gange. 5 x Andersson skulle løbe 100m. I første heat så løb Tobias og Kasper. Kasper løb et fint løb med tiden 10,76 sek., og kom ind på en 2. plads i sit heat, og dermed en finaleplads. Flot af Kasper, som i ugen op til var blevet udtaget til landholdet på 4x100m, som deltog til European Games. Tobias fik det ikke helt til at stemme, og løb 11,10 sek. og fik en 6. plads i heatet.
I heat 2 løb Peter og Christian Andersson. De var lidt uheldige, da de fik lidt modvind i deres heat. Peter løb fine 10,84 sek. og var lige udenfor en finaleplads. Christian løb igen en godt løb og fik tiden 11.02 sek. Desværre ikke nok til at kvalificere sig til EYOF på 100m. Christian har i år løbet 5 gange under kravet på 10,95 sek. på 100m, men alle gange i for meget vind. Han har dog en chance mere i næste uge til VU-spelen i Gøteborg.
I 3. og sidste heat løb Frederik Andersson. Han har ikke helt fået det til at fungere i denne sæson endnu, men havde vist gode takter til træning op til DM. Desværre gled Frederiks blok lidt tilbage i starten, hvilket ødelagde hans start og dermed også hans løb, da starten jo har stor betydning på en kort distance som 100m. Fredrik kom i mål i beskedne 11,40 sek.
De 5 fætre kan dog glæde sig over at få lidt tv tid på DR, og fortjent blive ros for deres gode resultater, som de har opnået indtil nu.
Om søndagen, så skulle Emil Degn Pedersen så forsøge at leve op til hans tvillingebrors gode debut dagen før. Emil skulle kaste diskoskast, også med en lidt tungere diskos 2 kg. end han normalt kaster med. Emil startede op lige som sin bror med at kaste ny pr i første kast med et kast på 42,10 m. Den forbedrer Emil så 4 gange i løbet af konkurrence og ender med at kaste flotte 43,05 m og blive en flot nr. 5 i hans DM senior debut. Det bliver spændende at følge de 2 brødre i de næste par år.
Så skulle vi have haft 3 x Andersson på 200m, men Kasper valgte at trække sig, da han ikke havde det så godt. Tobias og Frederik løb til gengæld. Tobias løb 22,41 sek. og Frederik løb 22,62 sek. Hurtigt efter at de havde løbet, så skulle de springe længdespring, og det var ikke på stadion, da man havde lagt længdespringskonkurrencen ned på Honnørkajen, hvor man havde bygget en længdespringsbane op, i forbindelse med en masse andre DM konkurrencer. De mange idrætsgrene, som var samlet nede på kajen gav en unik stemning, og selvom vi havde lidt stress over at skulle nå ned til kajen efter 200m, så kom Tobias og Frederik derned en halv time før start, så de lige kunne nå at løbe deres tilløb ind. Tobias startede med et langt spring i hans første springt. Desværre efter VAR tjek, så viste det sig at den var meget lidt overtrådt. Han ramte så ikke planken i sit andet spring og sprang 6,22 m og i sidste spring, så fik han ikke højden på, og sprang det samme 6,22 m. Frederik ramte ikke planken i sit først spring og fik 6,17 m. Han kiksede sit andet spring, men i sit sidste spring ramte han planken perfekt, og fik fine 6,66 m. Havde han fået lidt løft i det spring, så var han gået i finalen, men var lige udenfor.
Alt i alt en god debut at vores atleter til DM senior, og mon ikke vi kan få endnu flere på startlisten til næste år, da vi næste år bør have flere, som godt kan kvalificere sig til DM. Det glæder vi os til.