text
Tobias DM mangekamp 2022Tobias DM mangekamp2 2022

Tobias Andersson var eneste Greve deltager til DM mangekamp på Østerbro stadion. Tobias deltog i 10-kamp for både ungsenior og senior, og Tobias havde en fantastisk weekend.

Tobias lagde ud med at løbe en flot 100m i ny pr med tiden 10.84 sek., og klart hurtigste tid, så lå Tobias på førstepladsen efter første øvelse. Det fulgte han op med et godt længdespring på 6,69 m. Ny pr blev det også i kuglestød med 12.03 m, og fornuftige 1,75 m i højdespring. Tobias sluttede første dagen af med at løbe en super 400m, hvor han også satte ny pr med tiden 50,42 sek. Det gjorde, at Tobias overraskende første efter 1. dagen både senior og ungsenior gruppen med flotte 3626 point. Dog viste vi godt at hans konkurrenter normalt har en langt bedre 2. dag end Tobias.

2. dagen startede med 110m hæk og endnu en ny pr til Tobias med tiden 17.30 sek. Det medførte at Tobias så lå nr. 2 i senior gruppen, men han stadig førte ungsenior gruppen. Det fulgte Tobias op med rigtig fine 35,14 m i diskoskast, og Tobias var langt fra færdig med at lave flotte resultater. I stangspring blev også til en pr med hele 3,81 m. Hvor Tobias var virkelig godt springende. Næstesidste øvelse var så den lidt frygtede spydkast, fordi Tobias har døjet med en tennisalbue, som har gjort det lidt svært for han at træne spydkast. Tobias fik tapet sin albue ind (tak til Nicoline fra Århus 1900), og det gjorde, at Tobias næsten kunne kaste frit, og han lagde spyddet ud på 47,93 m. Hvilket var mere end godkendt. Dog gjorde resultatet, at Tobias inden 1500m og sidste øvelse, førte ungsenior gruppen klart, og i senior gruppen var Tobias røget ned som nr. 3, men var kun 9 point efter nr. 2, hvilket svarede til lidt over et 1 sekund i point, at Tobias skulle være bedre end Jonas fra Aarhus, som var nr. 2, men Jonas har en bedre pr på distancen end Tobias. Tobias gav det et skud, og fulgte med Jonas, de første 800m, men Jonas viste sig at være for stærk. Tobias løb til gengæld stadig en rigtig flot m og tiden 4.49,27 min, så var Tobias tæt på pr, men vigtigst af alt, så rundede Tobias i alt 6531 point, og det gav ham et dansk mesterskab for ungsenior, og hans første individuelle medajle til et dansk senior mesterskab, nemlig en bronzemedalje.  En helt igennem fantastisk weekend for Tobias, som lover godt til de kommende danske østmesterskaber og de danske ungdomsmesterskaber her i august og september.