text
I week-ende holdt Greve Atletik det blot 3. store stævne i Danmark efter Corona. Det var Danske Åbne Mesterskaber for Masters. Men på grund af Corona, var der restriktioner for afviklingen af stævnet, og ikke så mange udenlandske deltagere, som man havde håbet på sidste år, da vi fik stævnet tildelt. Nordmændene måtte ikke komme, men der var deltagelse fra både Tyskland og Sverige.I week-ende holdt Greve Atletik det blot 3. store stævne i Danmark efter Corona. Det var Danske Åbne Mesterskaber for Masters. Men på grund af Corona, var der restriktioner for afviklingen af stævnet, og ikke så mange udenlandske deltagere, som man havde håbet på sidste år, da vi fik stævnet tildelt. Nordmændene måtte ikke komme, men der var deltagelse fra både Tyskland og Sverige.
Fredag aften blev der afviklet 10.000 m løb, samt hammer og vægtkast for de ældste grupper. Det regnede hele dagen, men til aften klarede det op og stævnet blev afviklet i flot solskin, men med en fugtig varme, som nok generede de fleste 10.000 meter løbere. Selv om det blev en lang aften var alle glade, for mange har jo savnet fællesskabet og nærværet med andre atleter i mange måneder.
 
Lørdagen blev en flot dag både vejrmæssigt og resultatmæssigt. Rosa Pedersen K90 fra Odense er fyldt 90 i år og regnede med at kunne sætte en verdensrekord i længde og højde. Nu startede hun med spydkast-og UPS- det blev til en verdensrekord. Hun fortsatte senere på dagen i længdespring, hvor hun 2 gang var over den eksisterende verdensrekord. Så 2 verdensrekorder ved et danske mesterskab-det er aldrig set før.
 
Sidst på dagen kom en med spænding ventet 1000 m stafet. Svenskere havde tilmeldt et hold i klassen M50 for at prøvet at sætte nordisk rekord. I sidste øjeblik lykkedes det at lave et dansk stafethold i samme aldersgruppe , så svenskerne kunne få lidt modstand, og en hurtig tid. Alle på stadion var med, da stafetten blev skudt igang, og det blev virkelig spændende. Danskerne løb et fantastisk løb og da skiftet til den sidste 400 kom, var danskerne foran. Mathias Sonnenborn, en tidligere landsholdsløber på det svenske landshold satte turbo på, og overhalede Robin Rich, der løb sidste tur for Danmark. På opløbssiden var svenskerne 10 meter foran danskerne, men Mathias var træt og Robin halede ind på ham. Lige før mål vender Mathias sig mod højre for at se hvor Robin var, og dette benyttede Robin til at gå inden om Mathias, og slå det svenske hold med 4/100. En flot sejer og en ny nordisk rekord og kæmpe jubel på hele stadion.
 
Søndagen startede fint med sol og på nær en enkelt byge holdt det fine vejr resten af søndagen. Her fik vi endnu en verdensrekord, idet Rosa satte verdensrekord i kuglestød. Hun havde måttet opgive højde, fordi hun havde fået en mindre forstrækning i læggen under længdespring om lørdagen. Ud over Rosas flotte resultater bliv der sat utallige danske rekorder og selvfølgelig en masse årsbedste.
 
Greves atleter klarede sig også flot, selv om der kun var få deltagere. Thyge Arum M55 løb en flot 100 m og var meget tilfreds med tiden 6.35.30. Thomas Andersson havde travlt som løbsleder, men nåede at deltage i kugle, hvor han vandt guld med 10.88 m. Kim Vilborg M45 har problemer med akillessenen, og deltog kun i 2 øvelser. Det blev til sølv på 100 m med 12.68 og guld på 200 m med 25.95. Knud Høyer M70 fik guld i diskos og kugle og sølv i hammer og vægt, og fik årsbedste i hammer med 39.50 m. Inge Faldager K70, der er både Greve og Hvidovre løb med 4 guld i hammer, vægt, kugle og diskos.
 
Greve har fået stor ros for gennemførelsen af stævnet. Alt klappede, og mange var imponerede over den flotte stævneafvikling, og  at klubben kunne stille med så mange dommere/hjælpere til stævnet. Alle atleterne var også glade. For mange var det det første stævne i år. Derfor var resultaterne ikke altid så gode som man havde forventet, men hyggen, kammeratskabet og samværet, der betyder så meget for sporten, var der for første gang i dette forfærdelige Corona år.