text

Kasper og Peter

Det var forventet, at Peter Andersson, som har klaret kravet på 100m med tiden 10.62 sek. ville blive udtaget til U20 EM i Grosseto i Italien af Dansk Atletik forbund, men det  var en overraskelse af de positive, at også Kasper Andersson blev udtaget til U23 EM i Bydgoszcz i Polen på 4x100m.

Begge mesterskaber foregår her i juli måned, og Kasper Andersson, som i år har løbet 10.88 sek. på 100m, og som også i år har løbet rigtig hurtigt på 200m med tiden 21.71 sek. fik den gode nyhed, at han var udtaget her i sidste uge. Dansk Atletik Forbund har i år valgt at satse lidt mere på at få nogle stafetter ud og løbe til mesterskaber, da Dansk Atletik har en masse hurtige talenter for tiden. Kasper er en af dem, og han var heldigvis hurtig nok til at komme i betragtning til det 4x100m hold, som Danmark stiller med til U23 EM i Polen, og det er endda selvom Kasper kun er 20 år gammel, og derfor også har mulighed for at være med de næste 2 år. Ydermere var Kasper så heldig, at han også blev valgt til at bære fanen ind på stadion for det Danske hold til åbningsceremonien. Noget som helt sikker bliver en fantastisk oplevelse for Kasper.

Peter Andersson kvalificerede sig forholdsvis hurtigt til U20 EM i Italien, som foregår sidst i juli. Peter skulle løbe 10.70 sek. for at kvalificere sig, og det gjorde han først gang til et stævne i Skara i Sverige. Efterfølgende har Peter løbet 10.62 sek. og har været under kravet hele 4 gange, og har i det hele taget haft en rigtig flot sæson indtil nu, som udover en udtagelse til U20 EM også har budt på en udtagelse til senior landsholdet. Det bliver spændende at følge Peter til U20 EM, og han håber selv på at nå en semifinale plads, og derfra må vi så se, hvad det kan blive til. Peter var også i betragtning til et 4x100m stafethold, men pga. skader hos nogle af de andre danske sprintere, så var det desværre ikke muligt at stille et stafethold. Peter, som tager afsted til Polen med 8 andre atleter og 4 trænere/ledere, er ikke den eneste fra Greve Atletik, som er med på turen. Morten Larsen, som også er Peters sprinttræner, skal også med som DAF træner på turen, og Morten har så ansvaret for at hjælpe alle sprintatleterne på turen. Dejligt at også Dansk Atletik forbund har fået øjnene på for, at Greve Atletik har rigtig gode trænere. Kjeld Muff var tidligere på året været med til Nordiske mesterskaber i mangekamp i Finland, hvor Oliver Chabert deltog for Greve, og Kjeld var også med som træner, da landsholdet tog til E-Cup i mangekamp, som foregik i Spanien.