Under mottoet ”Tag springet – gå på atletikskole i sommerferien” blev der hold atletikskole for børn og unge mellem 8 og 16 år i uge 30 i sommerferien..
Atletikskolen var en mulighed for at stifte bekendtskab med atletikkens mange forskellige discipliner og få en fantastisk oplevelse med masser af fællesskab, leg og god træning. Der var lagt op til, at alle kunne være med – det var ingen forudsætning, at man gik til atletik i forvejen.
- ”Vi havde store forventninger til atletikskolen og glædede os rigtig meget til at møde børnene og de unge. Vi havde igen i år forsøgt at sammensætte et program, hvor vi lagde op til at det både blev lærerigt og sjovt. Samtidig håbede vi meget, at også børn, som kun kender til atletikken fra deres skole, havde lyst til at deltage på atletikskolen”, siger formand for Greve Atletik, Thomas Andersson og fortsætter – ”det viste sig at fordelingen af de tilmeldte var, at lidt over halvdelen var nuværende medlemmer af klubben, mens de øvrige enten ikke havde stiftet større bekendtskab med atletikken, eller dyrkede atletik i andre sjællandske klubber. Det er meget positivt at vi kan tiltrække unge, der ikke kender ret meget til atletikken, såvel som dem som går til atletik i andre sjællandske atletikklubber, og alt i alt var det med til at give en rigtig god dynamik blandt vores unge”
Hele 63 børn og unge, godt 40 % flere end sidste år, havde benyttet sig af tilbuddet og havde tilmeldt sig. Et antal som glæder Thomas Andersson : ” Det er atletikskolens tredje sæson - de foregående år havde vi 42 og 46 tilmeldte, så årets antal tilmeldte er vi meget stolte af og tilfredse med”. Det store antal tilmeldte er ligeledes noget som Dansk Atletik Forbund har bemærket - ”Greve Atletik har på relativ kort tid opbygget en stor og meget velfungerende atletikskole, hvilket må siges at være rigtig flot. At det så samtidig er et tilbud som kan være med til at udmønte sig i nye medlemmer til klubben og sporten, såvel som fastholde nuværende atletikudøvere kan vi kun hilse velkommen ”, siger udviklingskonsulent, Morten Albjerg Nielsen fra Dansk Atletik Forbund.
På atletikskolen blev børnene inddelt efter alder, og træningen blev tilpasset hver aldersgruppe og niveau, så den blev optimal for alle, sjov og udfordrende og hvor børnenes fysiske og sociale udvikling var i centrum.Atletikskolen blev afholdt med udgangspunkt på Greve Stadion, hvor vejrguderne havde fundet det mest varme og solrige vejr frem, og kun om torsdagen var man kortvarigt nødt til at gå ind i hallen med de yngste. Det gode vejr gjorde også at den planlagte dag med atletik på stranden kunne gennemføres, og her blev der blandt andet trænet længdespring, stafet i vand og meget andet. ”Stranden giver os mulighed for at lave en skæg og anderledes træning, og at dømme ud fra de unges reaktioner og tilbagemeldinger var det helt klart en dag som børnene syntes godt om, og et koncept som vi vil arbejde videre med”, siger Thomas Andersson.
Som noget nyt i år havde Greve Atletik udvidet tilbuddet til de unge imellem 13 og 16 år, idet de fra onsdag kunne blive og overnatte og dermed fortsætte på atletikcamp til og med fredag hvor atletikskolen sluttede. ”Det var der 26 unge der havde valgt at gøre, og det er vi meget tilfredse med”, siger formand Thomas Andersson og forsætter - ”Campen var et nyt tiltag i år som vi har haft i støbeskeen i et stykke tid, og nu fik lejlighed til at prøve af. Efter vores vurdering var det en stor succes – vi havde forsøgt at sammensætte et program med det idrætsfaglige, såvel som det sociale i højsæde, og vi synes selv at vi kom i mål med det”.
På campen blev der blandt andet sat fokus på sund livsstil, hvor Anja Revall fra Kostpartner kom og indledningsvis introducerede de unge for Y-tallerkenen, herunder et indblik i kroppens energibehov. Dette førte videre til at campdeltagerne, blev inddelt i små grupper, med hver deres madopgave som skulle tilberedes, og hvor de samtidig hørte om hvorfor lige netop disse ingredienser var så gode. Den tilberedte couscous pilaf blev indtaget, mens foredraget fortsatte og nu handlede om sammensætningen af kosten, forbrænding, restitution, sukkertrang og væskebehov kun afbrudt af en stor spørgelysten. Det hele blev rundet af med et indlæg omkring det at opnå et godt resultat, kræver en indsats på flere fronter, hvilket indebærer søvn – kost – motion. Specielt omkring søvnen var der adskillige der fik sig en ”aha-oplevelse” da de hørte om vigtigheden af den rette mængde søvn. Til afrundingen blev det andet måltid indtaget - skyr med friske frugter.
På andendagen af campen blev de unge, efter et slag ringo, inddelt i seks grupper, hvorpå de skulle vælge 3 atletikdiscipliner, som de senere skulle fortælle detaljeret om ved en fremlæggelse. Alle grupper var udstyret med mobiltelefoner og fik til opgave at optage en videofilm omhandlende de valgte discipliner, som efterfølgende blev fremvist på lærred i klubben.. Der blev gået meget kreativt og stålsat til opgaven, og ved fremlæggelsen senere på aftenen blev den ene mere imponerende videofilm efter den anden vist på lærredet, til stor glæde og morskab for alle. Vi var blandt andet vidne til ”live-optagelser” direkte fra Greve Atletik med sportsreportere der var TV-2 og DR værdige, hvor atletikudøvere blev interviewet ligesom vi så superflotte og meget detaljerede udførsler af de enkelte discipliner, så selv de garvede trænere glædeligt måtte notere sig, at der var virkelig nogen som havde lyttet efter til træning Begge aftener blev rundet af omkring lejrbålet med snobrød og gode historier.
Initiativet med campen er noget, som glæder Dansk Atletik Forbund: ”Greve Atletiks tilbud om en camp for de 13-16 årige er virkelig fedt og nyskabende, og et initiativ som vi hilser meget velkommen. Lige nøjagtigt den aldersgruppe er meget svær at fastholde i sporten, og derfor er et initiativt som dette, der socialt og idrætsfagligt er målrettet aldersgruppen, noget som vi i Dansk Atletik Forbund meget gerne vil støtte op om” siger udviklingskonsulent Morten Albjerg Nielsen.
På atletikskolens sidste dag var alle kræfter sat ind for at slutte af med et brag af en miniolympiade, de olympiske flag var hejst, den olympiske fanfare var i højttaleren og en meget oplagt stævnespeaker Morten Kjær, kommenterede og interviewede direkte fra banen. En miniolympiade, hvor der blev dystet i ugens tillærte discipliner, samt stafet. Det hele sluttede med overrækkelse af diplom til alle, hvorpå miniolympiaden og atletikskolen kunne lukke ned i år. Stævnet blev officielt anmeldt, og det bør nævnes at der herunder blev der sat flere flotte klubrekorder.
På spørgsmålet om hvorvidt at Greve Atletik igen næste år vil afholde atletikskole og camp siger Thomas Andersson: - ”den store tilmelding og opbakning i år, de mange positive tilkendegivelser som vi fået omkring vores atletikskole og atletikcamp er helt klart noget som vi vil tage med, og vi håber at vi også næste år vil kunne stable en atletikskole og camp på benene. En evt. dato for næste års atletikskole ligger ikke fast for nuværende men Thomas Andersson opfordrer folk til at følge med på Greve Atletiks hjemmeside hvor der vil blive informeret løbende”.
Lars Borly var på stadion og har optaget film fra atletikskolen, som han har klippet sammen og lagt musik på. En super god film som kan ses oven for, men også ligger på youtube og linket er: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bw59Qr4MDkc
Derudover blev der I løbet af ugen taget ca. 850 billeder, som alle nu er lagt ind i billedarkivet på Greve Atletiks hjemmeside.