text
VM Cross Country blev i weekenden afholdt i Aarhus, og Greve Atletik deltog her i VM Cross Challenge for u14 med 2 hold af 4. Turen stod på hygge fra start med 4 børn og 1 træner tæt pakket i hver deres bil og så gik turen ellers mod Aarhus, med overnatning på en nærliggende skole.VM Cross Country blev i weekenden afholdt i Aarhus, og Greve Atletik deltog her i VM Cross Challenge for u14 med 2 hold af 4. Turen stod på hygge fra start med 4 børn og 1 træner tæt pakket i hver deres bil og så gik turen ellers mod Aarhus, med overnatning på en nærliggende skole.
 
Lørdag – løbsdagen – startede med morgenmad kl 6.00 – hvilket var MEGET tidligt for vores børn, og så efterfølgende afgang mod Moesgaard Museum, hvor VM-løbet skulle stå med start kl 9.00.De to hold bestående af henholdsvis Frida Revall, Filippa Tvistholm Jørgensen, Christian Andersson og Alfred Due Snede på det ene hold og Kasper Granlund, Sofie Skovgaard Olesen, Cecilie Miklasz Carstensen og Viola Jensen på det andet hold, skulle gennemføre ikke mindre end 3 cross stafetter af 3 forskellige formater – Team Cross, Stafet Cross og Speed Cross - på lidt over 1 time.Området var barskt præget af ujævnt og bakket terræn, men de to hold klarede det rigtig flot og fik noget af en oplevelse ved det første stævne af sin slags – vi håber konceptet fortsætter.
 
Ligeledes gik dagen med at heppe til det ”rigtige” VM, promovere klubben overfor Kronprinsen og til sidst begik vi os selv i kast med selve VM-ruten på 2 km – som i øvrigt skulle være den hårdeste VM Cross rute nogensinde, med bakket terræn, mudderhul, vandgrav, sandgrav og en 10% stigning op af taget på Moesgaard Museum. Og den var hård – men 9 Greve atleter kom igennem med store opbakning fra alle hepperne rundt på ruten.Hele dagen var der stor opbakning. Mange forældre og søskende som var taget til Aarhus for at mærke stemningen og heppe. Det var en super hyggelig, fed og oplevelsesrig tur for både børn og voksne, aktive, forældre og trænere.
WM cross1
WM cross2
WM cross3
WM cross4